Дефект на мрежа кај ГТЦПоради дефект на дистрибутивната мрежа кај Градскиот Трговски Центар во општина Центар, следните објекти се без греење:

  • улица Кеј 13-ти Ноември број 8, 12, 14, 18 и 20
  • булевар 11 Октомври број 1, 2, 3, 7, 9 и 11 (Сити Галери, ресторан Пелистер, Стопанска Банка, ЕВН, ГТЦ)
  • улица Македонија 22
  • Плоштад Македонија ББ (Канет)
  • улица Димитрие Чуповски број 2 и 4 (стара Пелагонија, Театар за деца и младинци)

Во моментов во тек е лоцирањето на дефектот, со цел истиот да биде изолиран и саниран.