Известувања

Информација за режимот на испорака на топлинска енергија на потрошувачите

10 јануари 2022

Во врска со зачестените информации во медиумите во однос на квалитетот на централното греење, сакаме да истакнеме дека системот за централно греење со кој управува БЕГ е целосно во функција и испораката на топлинска енергија до потрошувачите е соглас...

Прочитај повеќе

Почеток на регуларниот период од грејната сезона 2021/2022

14 октомври 2021

Од утре, 15 октомври започнува регуларниот период од годинешнава грејна сезона 2021/2022, кога испораката на топлинска енергија до потрошувачите се врши по строго утврдени правила и дијаграми во зависност од атмосферските услови и надворешните температури

Прочитај повеќе