Известувања

Крај на грејната сезона 2015/2016

18 април 2016

Почитувани потрошувачи, Ве известуваме дека согласно член 43 од Правилата за снабдување со топлинска енергија, грејната сезона завршува на 15-ти април. Топланите до 30.04.2016 година ќе останат во приправност заради евентуален ре-старт, доколку...

Прочитај повеќе

Дефект во општина Кисела Вода

5 април 2016

Поради санација на дефект на вреловодна мрежа, во текот на утрешниот ден (среда, 06.04.2016) објектите на ул. Петар Дељан бр.1 и 3, како и административната зграда на Општина Кисела Вода, нема да имаат греење....

Прочитај повеќе

Дефект на ул.Московска

7 март 2016

Заради дефект на вод на ул.Московска, вечерва (06.03.2016) без греење ќе останат објектите:

 • Архив на Град Скопје
 • Лондонска 2
 • Партизански Одреди 117, 119, 121, 123, 125, 127, 129, 131, 133
 • Његошева 21 Прочитај повеќе

Дефект на магистрален вод

16 февруари 2016

Поради дефект на магистралниот вод А, објектите во централното градско подрачје, на потегот од Топлана Исток до Градска Болница (ЈЗУ Универзитетска клиника за хируршки болести Св.Наум Охридски) вечерва ќе бидат без греење. Екипите работат интензив...

Прочитај повеќе

Санација на дефект во населба Водно

29 јануари 2016

Во тек е санација на голем дефект на вод DN100  на ул. Питу Гули, заради кој затворена целата мрежа во населба Водно, која се напојува преку пумпната станица (топлана) Водно. Екипите во текот на целата ноќ ќе работат интензивно на санацијата на...

Прочитај повеќе

Известување за преселување на наплатен центар

30 декември 2015

Почитувани потрошувачи, Ве известуваме дека од 01.01.2016 година наплатниот центар на Снабдување со топлина БАЛКАН ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје лоциран на адреса бул. Партизански одреди бр. 22 (во објектот на Градска библиотека Брака Миладиновци) е преселен н...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа – 17.11.2015

17 ноември 2015

Дефект на мрежа

Поради санација на дефект на мрежа ќе има прекин во испораката на топлинска енергија за објектите на:
 • ул.„Партениј Зографски“ бр.61А, 62, 65, 77А, 77Б, 79, 83, 83А, 83Б и 91
 • ул.„Периша Савељиќ“ бр.5 ...

  Прочитај повеќе

Дефект на мрежа – 16.11.2015

16 ноември 2015

Дефект на мрежа

Поради санација на дефект на мрежа ќе има прекин во испораката на топлинска енергија за објектите на:
 • ул. „Карпошово востание“ бр.4,
 • ул.„Драгиша Мишовиќ“ бр.3, 5, 7, 8 и 12,
 • ул.„Роберт Ко...

  Прочитај повеќе

Пломбирање на исклучени потрошувачи

20 март 2015

Почитувани потрошувачи, Ве известуваме дека во тек е пломбирање на веќе исклучените потрошувачи. Пломбирањето на исклучените потрошувачи е во функција на заштита на потрошувачите од диво приклучување на веќе исклучените (пасивни) потрошувачи кои ...

Прочитај повеќе

Присилно исклучување на потрошувачи

15 јануари 2015

Почитувани потрошувачи, Ве известуваме дека согласно член 55 став 1 од Правилата за снабдување со топлинска енергија, во тек се активности за присилно исклучување на потрошувачи кои имаат неплатени 5 и повеќе фактури....

Прочитај повеќе