Известувања

Испораката на топлинска енергија се одвива нормално, потрошувачите да внимаваат на внатрешната инсталација

15 јануари 2017

15.01.2017, Скопје –  Испораката на топлинска енергија преку централниот вреловоден систем се одвива нормално, без сериозни дефекти и потрошувачите се снабдуваат со топлинска енергија согласно потребните дневни дијаграми на испорака. Екипите на Дистр...

Прочитај повеќе

Нормализирана испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во населбата Капиштец  

15 јануари 2017

15.01.2017, Скопје –  Испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во населбата Капиштец во општината Центар е целосно нормализирана, откако екипите на Дистрибуција со топлина Балкан енерџи го о...

Прочитај повеќе

Прекин во испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во населбата Капиштец поради дефект

14 јануари 2017

14.01.2017, Скопје – Дел од потрошувачите во населбата Капиштец во општината Центар имаат прекин во испораката на топлинска енергија заради дефект на секундарен вод на улицата Загребска. Без топлинска енргија се потрошувачите на улиците:

Дефектот целосно отстранет, нормализирана испораката на топлинска енергија во центарот на Скопје и делови од „Карпош“

13 јануари 2017

13.01.2017, Скопје – Откако беше нормализирана испораката на топлинска енергија во текот на вчерашниот ден, за потрошувачите од централното градско подрачје и делови на општината Карпош, целосно е отстранет и дефектот кои предизвика прекин на испорак...

Прочитај повеќе

Испораката на топлинска енергија во централниот дел на Скопје и делови од општина Карпош нормализирано

12 јануари 2017

12.01.2017, Скопје –Eкипите на Дистрибуција со топлина Балкан енеџи повторно ја воспоставија испораката на топлинска енергија  за потрошувачите во централното градско подрачје и делови од општина Карпош. Потрошувачите од овие делови на Скопје постепе...

Прочитај повеќе

Заради поголем дефект прекината испораката на топлинска енергија во централното градско подрачје на Скопје и делови од општина Карпош

12 јануари 2017

12.01.2017, Скопје – Поради дефект (губење на вода) во дел од толинската мрежа прекината е испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во централното градско подрачје и делови од општина Карпош. Екипите на Дистрибуција со топлина Балкан ...

Прочитај повеќе

Воспоставено редовно снабдување со топлинска енергија во населбата Тафталиџе 1

4 јануари 2017

04.01.2017, Скопје – По брза интервенција на екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи, вчера во 17.30 часот, отстранет е дефектот на толинската мрежа на ул. „Варшавска“, што предизвика затворање на магистралниот цевковод Ц2 од Топланата „Запа...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа на ул. Варшавска

3 јануари 2017

Поради дефект на мрежа на ул. Варшавска, затворен е магистралниот вод Ц2 од топлана Запад кон Тафталиџе 1. Објектите на ул. Варшавска, Париска, Хаванска, Виенска, Мексичка и Букурешка се без греење (во квадрантот заграден со улиците Варшавска, Пра...

Прочитај повеќе

Дефект на магистралниот толински вод кон населбата Тафталиџе 2

30 декември 2016

30.12.2016, Скопје – Поради дефект на магистралниот топловод А2 од Топлана „Запад“ кон населбата „Тафталиџе 2“, утринава три станбени згради на ул. „Женевска“ бр. 6, 8 и 10 времено не се во можност да добијат топлинска енергија. Исто така, заради ...

Прочитај повеќе

Снабдување со топлина Балкан енерџи донира опрема за заштеда на енегија во училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“

22 декември 2016

Донацијата е во вредност од 120.000 денари, а во висина на овие средства ќе се набави опремата која ќе овозможи заштеда на енергија 21.12.2016, Скопје – Снабдување со топлина Балкан енерџи донираше средства за набавка на опрема з...

Прочитај повеќе