Известувања

Продолжува акцијата за бесплатно приклучување

16 септември 2016

Поради зголемениот интерес на потрошувачите Продолжена акцијата за бесплатно приклучување кон топлинската мрежа   Скопје, 16.09.2016 – За да излезе во пресрет на големиот број барања на заинтересирани граѓан...

Прочитај повеќе

Бесплатен приклучок во мрежата

22 август 2016

Во пресрет на новата грејна сезона   БЕГ почнува со акција за бесплатно приклучување кон топлинската мрежа   Со намалувањето на цената од скоро 11%, толинската енергија, покрај на...

Прочитај повеќе

Спречување на течење во летниот период

10 јуни 2016

Во периодот вон грејната сезона, водата од грејната инсталација на Вашиот објект не се празни (освен доколку некој потрошувач не побара заради интервенција). Грејната инсталација треба да е полна со вода, со што се спречува навлегување на воздух в...

Прочитај повеќе

Ограничување на времето на држење на внатрешната инсталација без вода

20 мај 2016

Согласно Одлуката за определување на трошоците за исклучување и приклучување на топлинска станица (мерно место) на корисник од/на топловодната дистрибутивна мрежа и трошоци за празнењена грејна инсталација заради извршување на сервисни активности ...

Прочитај повеќе

Крај на грејната сезона 2015/2016

18 април 2016

Почитувани потрошувачи, Ве известуваме дека согласно член 43 од Правилата за снабдување со топлинска енергија, грејната сезона завршува на 15-ти април. Топланите до 30.04.2016 година ќе останат во приправност заради евентуален ре-старт, доколку...

Прочитај повеќе

Дефект во општина Кисела Вода

5 април 2016

Поради санација на дефект на вреловодна мрежа, во текот на утрешниот ден (среда, 06.04.2016) објектите на ул. Петар Дељан бр.1 и 3, како и административната зграда на Општина Кисела Вода, нема да имаат греење....

Прочитај повеќе

Дефект на ул.Московска

7 март 2016

Заради дефект на вод на ул.Московска, вечерва (06.03.2016) без греење ќе останат објектите:

  • Архив на Град Скопје
  • Лондонска 2
  • Партизански Одреди 117, 119, 121, 123, 125, 127, 129, 131, 133
  • Његошева 21 Прочитај повеќе

Дефект на магистрален вод

16 февруари 2016

Поради дефект на магистралниот вод А, објектите во централното градско подрачје, на потегот од Топлана Исток до Градска Болница (ЈЗУ Универзитетска клиника за хируршки болести Св.Наум Охридски) вечерва ќе бидат без греење. Екипите работат интензив...

Прочитај повеќе

Санација на дефект во населба Водно

29 јануари 2016

Во тек е санација на голем дефект на вод DN100  на ул. Питу Гули, заради кој затворена целата мрежа во населба Водно, која се напојува преку пумпната станица (топлана) Водно. Екипите во текот на целата ноќ ќе работат интензивно на санацијата на...

Прочитај повеќе

Известување за преселување на наплатен центар

30 декември 2015

Почитувани потрошувачи, Ве известуваме дека од 01.01.2016 година наплатниот центар на Снабдување со топлина БАЛКАН ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје лоциран на адреса бул. Партизански одреди бр. 22 (во објектот на Градска библиотека Брака Миладиновци) е преселен н...

Прочитај повеќе