Грејна сезона 2021/2022

Информација за режимот на испорака на топлинска енергија на потрошувачите

10 јануари, 2022

Во врска со зачестените информации во медиумите во однос на квалитетот на централното греење, сакаме да истакнеме дека системот за централно греење со кој управува БЕГ е целосно во функција и испораката на топлинска енергија до потрошувачите е соглас...

Прочитај повеќе

Почеток на регуларниот период од грејната сезона 2021/2022

14 октомври, 2021

Од утре, 15 октомври започнува регуларниот период од годинешнава грејна сезона 2021/2022, кога испораката на топлинска енергија до потрошувачите се врши по строго утврдени правила и дијаграми во зависност од атмосферските услови и надворешните температури

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа во Карпош

7 октомври, 2021

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на булевар Партизански Одреди без греење ќе останат објектите на:

  • булевар Партизански Одреди број 93, 95, 97, 99, 101, 103, 105, 107, 109, 111
  • улица Хелсинки
Екипите на Дист...

Прочитај повеќе