Грејна сезона 2020/2021

Отстранет дефект на мрежа на Водно

6 ноември, 2020

По интервенција на екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи, отстранет е дефектот на мрежа на Водно, кој во текот на вчерашниот ден предизвика привремен прекин на испорака на топлинска енергија за:

Дефект на мрежа на Водно

5 ноември, 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на улица Питу Гули без греење ќе останат објектите на следните улици:

  • поголем дел од потрошувачите на ул. Питу Гули
  • дел од потрошувачите на ул.Ацо Караманов
  • дел од потрошувач...

    Прочитај повеќе

Нормализирана испораката на топлинска енергија

30 октомври, 2020

БЕГ ги известува своите потрошувачи дека, како резултат на нормализираната испорака на природен гас во државата, од денес 30.10.2020 година состојбата со испораката на топлинска енергија преку системот за централно греење се реализира непречено согласно мрежните правила за и

Прочитај повеќе

Ограничувањето на испораката на природен гас, причина за редукции на испорака на топлинска енергија

27 октомври, 2020

БЕГ ги известува своите потрошувачи дека, согласно најавените ограничувањa на испораката на природен гас од дистрибутерот АД ГА-МА, во периодот од 27 до 29 октомври, можни се редукции на испораката на топлинска енергија преку системот за централно греење.

Прочитај повеќе