Грејна сезона 2020/2021

Саниран е оштетениот топловод и нормализирана е испораката на топлинска енергија за потрошувачите во населбата Кисела Вода

8 декември, 2020

Екипите на БЕГ во најкраток можен рок ја завршија санацијата на топловодот кој беше  оштетен од страна изведувачот на градежни активности за новопроектираната улица ”Есенинова”. Од 16:30 часот нормализирана е испораката на топлинска енергија за потро...

Прочитај повеќе

Оштетена топловодна мрежа од изведувач на градежни активности на улица “Есенинова”

Изведувач на градежни активности оштети топловодна мрежа поради што има прекин на испорака на топлинска енергија за потрошувачите во населбата Кисела Вода   При изведба на градежни активности за новопроектираната ...

Прочитај повеќе

Привремен прекин на дежурниот телефон 3076-200 (бројот 075-400-100 останува во функција)

4 декември, 2020

Заради прекин во телекомуникациските услуги од провајдерот, дежурниот телефонски број на Центарот за грижа за потрошувачи, 02/3076-200 ќе биде во прекин. За пријавување на итни дефекти, како течење од внатрешната грејна инсталација, Ве молиме јаве...

Прочитај повеќе

Дефект на електроенергетската мрежа во реон на Гази Баба беше причина за прекин на испорака на топлинска енергија

2 декември, 2020

Ја известуваме јавноста дека прекинот на испораката на топлинска енергија во тек на денешниот ден не се должи на дефект во Топлана Исток

Прочитај повеќе

Нормализирана испорака на енергија од Топлана Исток

По отстранување на дефектот во електродистрибутивниот систем, кој предизвика испад на работата на топлана Исток од 16:40 до 17:40 часот, повторно е воспоставена нормална испорака на топлинска енергија за потрошувачите од реоните на Ново Лисиче, Аерод...

Прочитај повеќе

Испад на Топлана Исток поради дефект на електродистрибутивната мрежа

Поради дефект на мрежата на ЕВН во тој реон, топлана Исток не испорачува топлинска енергија кон потрошувачите на Ново Лисиче, Аеродром, Кисела Вода и Центар. Очекуваме дефектот набрзо да се санира и повторно да се воспостави нормална испорака на т...

Прочитај повеќе

Важна информација за потрошувачите

24 ноември, 2020

Поради големиот дефект во електропреносната мрежа, дел од топлинските потстаници во западниот дел од градот ќе бидат без греење (заради испад на работата на пумпите). За повеќе информации обратете се во Центарот за грижа за потрошувачи, на дежурни...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа во Центар

18 ноември, 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа во општина Центар, без греење ќе останат објектите:

  • СУГС Јосип Броз Тито
  • улица Димитрие Чуповски број 31
  • булевар Климент Охридски број 25, 27 и 29
Екипите на Дис...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа на Водно

16 ноември, 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на улица Питу Гули без греење ќе останат објектите на следните улици:

  • поголем дел од потрошувачите на ул. Питу Гули
  • дел од потрошувачите на ул.Ацо Караманов
  • дел од потрошувач...

    Прочитај повеќе