Грејна сезона 2020/2021

Дефект на електроенергетската мрежа во реон на Гази Баба беше причина за прекин на испорака на топлинска енергија

2 декември, 2020

Ја известуваме јавноста дека прекинот на испораката на топлинска енергија во тек на денешниот ден не се должи на дефект во Топлана Исток

Прочитај повеќе

Нормализирана испорака на енергија од Топлана Исток

По отстранување на дефектот во електродистрибутивниот систем, кој предизвика испад на работата на топлана Исток од 16:40 до 17:40 часот, повторно е воспоставена нормална испорака на топлинска енергија за потрошувачите од реоните на Ново Лисиче, Аерод...

Прочитај повеќе

Испад на Топлана Исток поради дефект на електродистрибутивната мрежа

Поради дефект на мрежата на ЕВН во тој реон, топлана Исток не испорачува топлинска енергија кон потрошувачите на Ново Лисиче, Аеродром, Кисела Вода и Центар. Очекуваме дефектот набрзо да се санира и повторно да се воспостави нормална испорака на т...

Прочитај повеќе

Важна информација за потрошувачите

24 ноември, 2020

Поради големиот дефект во електропреносната мрежа, дел од топлинските потстаници во западниот дел од градот ќе бидат без греење (заради испад на работата на пумпите). За повеќе информации обратете се во Центарот за грижа за потрошувачи, на дежурни...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа во Центар

18 ноември, 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа во општина Центар, без греење ќе останат објектите:

 • СУГС Јосип Броз Тито
 • улица Димитрие Чуповски број 31
 • булевар Климент Охридски број 25, 27 и 29
Екипите на Дис...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа на Водно

16 ноември, 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на улица Питу Гули без греење ќе останат објектите на следните улици:

 • поголем дел од потрошувачите на ул. Питу Гули
 • дел од потрошувачите на ул.Ацо Караманов
 • дел од потрошувач...

  Прочитај повеќе

Отстранет дефект на мрежа на Водно

6 ноември, 2020

По интервенција на екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи, отстранет е дефектот на мрежа на Водно, кој во текот на вчерашниот ден предизвика привремен прекин на испорака на топлинска енергија за:

Дефект на мрежа на Водно

5 ноември, 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на улица Питу Гули без греење ќе останат објектите на следните улици:

 • поголем дел од потрошувачите на ул. Питу Гули
 • дел од потрошувачите на ул.Ацо Караманов
 • дел од потрошувач...

  Прочитај повеќе

Нормализирана испораката на топлинска енергија

30 октомври, 2020

БЕГ ги известува своите потрошувачи дека, како резултат на нормализираната испорака на природен гас во државата, од денес 30.10.2020 година состојбата со испораката на топлинска енергија преку системот за централно греење се реализира непречено согласно мрежните правила за и

Прочитај повеќе