Грејна сезона 2019/2020

Испораката на топлина е нормализирана

14 јануари, 2020

Почитувани потрошувачи, Воспоставена е нормална испорака на природен гас до топланите, кои сега работат и испорачуваат топлина согласно Правилата за снабдување и Мрежните правила за дистрибуција на топлинска енергија. Центарот за грижа ...

Прочитај повеќе

Намалена испорака на топлина

Почитувани потрошувачи, Поради редуцирана испорака на природен гас на влез во државата, топланите работат со намалена испорака на топлина. Очекуваме состојбата да се нормализира во следните неколку часови....

Прочитај повеќе

Проблеми со испораката на топлинска енергија поради прекинот на електрична енергија во општина Карпош

3 декември, 2019

Поради прекинот на снабдувањето со електрична енергија во општина Карпош, во прекин е работата на циркулационите пумпи во топлинските потстаници во дел од засегнатите објекти, со што е прекината испораката на топлинска енергија. Екипите на Дистриб...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа во Кисела Вода

10 ноември, 2019

Поради нов дефект на дистрибутивната мрежа на улица Борис Трајковски без греење ќе останат објектите на следните улици во општина Кисела Вода:

  • дел од потрошувачите на ул. Христо Татарчев
  • дел од потрошувачите на ул. Димо Х.Дим...

    Прочитај повеќе

Отстранет дефектот на мрежа во Кисела Вода

1 ноември, 2019

По интервенција на екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи, отстранет е дефектот во Кисела Вода, кој во текот на вчерашниот ден предизвика привремен прекин на испорака на топлинска енергија за објектите:

Дефект на мрежа во Кисела Вода

31 октомври, 2019

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на улица Борис Трајковски без греење ќе останат објектите на следните улици во општина Кисела Вода:

  • дел од потрошувачите на ул. Христо Татарчев
  • дел од потрошувачите на ул. Димо Х.Димов Прочитај повеќе

БЕГ ќе ја започне грејната сезона

6 октомври, 2019

Поради падот на надворешната температура oд утре, 7-ми октомври (понеделник), започнува грејната сезона за потрошувачите приклучени на системот за централно греење во градот Скопје со кој управува БЕГ.

Прочитај повеќе

Привремен прекин во Центарот за грижа за потрошувачи

17 септември, 2019

Заради интервенција на електричната инсталација, денес (17.09.2019 година) во период од 10:00 до 13:00 часот, дежурниот телефонски број 3076-200 ќе биде во прекин. За пријавување на итни дефекти, како течење од внатрешната грејна инсталација, Ве м...

Прочитај повеќе