Грејна сезона 2018/2019

Дефект во мрежата ја прекина испораката на топлинска енергија за неколку потрошувачи во строгиот центар на градот

7 декември, 2018

Дефект на секундарната дистрибутивна топлинска мрежа во строгиот центар на градот предизвика прекин на испораката на топлинска енергија во објектите лоцирани на улица „Македонија“ бб (Куќа на Мајка Тереза, Фонд за здравство, Дом на АРМ), на улицата „...

Прочитај повеќе

Нормализирана испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во Општина Центар

Испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во општината Центар е целосно нормализирана откако екипите на Дистрибуција со топлина Балкан енерџи, во доцните ноќни часови, го отстранија дефектот на дистрибутивната топлинска мрежа на ул. На...

Прочитај повеќе

Времен прекин во испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во општина Центар заради дефект

6 декември, 2018

Дефект на топловодната мрежа предизвика излевање на топла вода на тротоарот и дел од коловозот на ул.Наум Наумовски Борче. Поради дефектот на топловодна мрежа без греење се корисниците на следните објекти:

Започнува новата грејна сезона за парно греење 2018/2019 година

12 октомври, 2018

Граѓаните и правните субјекти во Скопје кои се поврзани на централниот систем на топлинска енергија, од понеделник, 15 октомври 2018 година ќе почнат да добиваат топлинска енергија, сѐ до 15 април 2019, кога трае регулираниот период за редовна испора...

Прочитај повеќе

Важно! Заради прекин на Дежурниот телефонски број 3076-200 јавете се на 075-400-100

4 октомври, 2018

Заради сервис на оптичката мрежа на телефонскиот оператор, дежурниот телефонски број 3076-200 ќе биде во прекин, до 00-06 часот на 05,10,2018 год. За пријавување на итни дефекти, како течење од внатрешната грејна инсталација, Ве молиме јавете се н...

Прочитај повеќе

Последни подготовки за грејната сезона

27 септември, 2018

Потрошувачите, куќните совети и управителите да проверат дали зградите се подготвени за грејната сезона За да може грејната сезона насекаде да стартува навремено, потребно е станарите да ги завршат интервенциите на внатрешната инсталација, да им о...

Прочитај повеќе

За 50 % зголемен интересот за парно греење во Скопје

13 септември, 2018

Пред стартот на грејната сезона, се поголем е интересот кај правните лица и домаќинствата во Скопје за бесплатно приклучување кон системот за централно греење. Од почетокот на акцијата, во август годинава, до денешен ден, пристигнати се вкупно 270 ба...

Прочитај повеќе

Привремен телефонски број за пријавување рекламации поврзани со течење во грејната инсталација

30 август, 2018

Дежурниот телефонски број 3076-200 е во прекин, поради дефект на оптичката мрежа во реонот на Тафталиџе. За пријавување на итни дефекти, како течење од внатрешната грејна инсталација, Ве молиме јавете се на 076-359-616. На расп...

Прочитај повеќе

Голем интерес за акцијата за бесплатен приклучок на Снабдување со топлина Балкан Енерџи

29 август, 2018

Скопје, 29.08.2018 - Акцијата за бесплатно приклучување кон системот за централно греење со кој управуваат лиценцираните компании основани од БЕГ АД наиде на голем интерес кај правните лица и домаќинствата во градот Скопје. За само 10 дена колку што ...

Прочитај повеќе

Продолжува акцијата на БЕГ за бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија

13 август, 2018

До 15 Септември 2018 година, Снабдување со топлина Балкан Енерџи нуди можност за бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија, продолжувајќи ја акцијата за бесплатен приклучок од претходните грејни сезони. Акцијата за приклучување ќе б...

Прочитај повеќе