Грејна сезона 2016/2017

Снабдување со топлина Балкан енерџи донира опрема за заштеда на енегија во училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“

22 декември, 2016

Донацијата е во вредност од 120.000 денари, а во висина на овие средства ќе се набави опремата која ќе овозможи заштеда на енергија 21.12.2016, Скопје – Снабдување со топлина Балкан енерџи донираше средства за набавка на опрема з...

Прочитај повеќе

БЕГ-Снабдување воведе електронски систем за плаќање на сметките за топлинска енергија

22 ноември, 2016

22.11.2016, Скопје – Снабдување со топлина Балкан енерџи воведе нова дополнителна можност за електронско плаќање на сметките, односно фактурите за топлинска енергија. Новата BegEPay платформа на потрошувачите им овозможува на брз и е...

Прочитај повеќе

Воспоставено редовното снабдување со топлинска енергија во центарот на Скопје

31 октомври, 2016

31.10.2016, Скопје – Денеска, во раните утрински часови, екипите на БЕГ-Дистрибуција го отстранија големиот дефект на секундарната дистрибутивна топлинска мрежа во близина на Клиниката по хируршки болести „Св. Наум Охридски“ (т.н. стара Градска болни...

Прочитај повеќе

Поради дефект, привремен прекин во снабдувањето со топлина на неколку згради во центарот на Скопје

30 октомври, 2016

Поради дефект на секундарната дистрибутивна топлинска мрежа кај објектот на клиниката по хируршки болести „Св. Наум Охридски“ (т.н. стара Градска болница), неколку згради во центарот на Скопје времено не се во можност да добијат толинска енергија. ...

Прочитај повеќе

Акцијата за бесплатно приклучување кон системот за топлинска енергија продолжува до крајот на месецот

3 октомври, 2016

Акцијата за бесплатно приклучување кон системот за топлинска енергија продолжува до крајот на месецот Од Снабдување со толинска енергија Балкан енерџи велат дека на располагање се сите нивни екипи за да им излезат во преср...

Прочитај повеќе

Дистрибуција на топлина Балкан енерџи започнува со ладни проби на системот

29 септември, 2016

Заради пад на температурите грејната сезона може да започне порано од 15. октомври. 29.09.2016, Скопје – Во насока на навремена и квалитетна испорака на топлинска енергија во системот Дистрибуција на топлина Балкан енерџи, од 1. октомври започн...

Прочитај повеќе

Продолжува акцијата за бесплатно приклучување

16 септември, 2016

Поради зголемениот интерес на потрошувачите Продолжена акцијата за бесплатно приклучување кон топлинската мрежа   Скопје, 16.09.2016 – За да излезе во пресрет на големиот број барања на заинтересирани граѓан...

Прочитај повеќе

Бесплатен приклучок во мрежата

22 август, 2016

Во пресрет на новата грејна сезона   БЕГ почнува со акција за бесплатно приклучување кон топлинската мрежа   Со намалувањето на цената од скоро 11%, толинската енергија, покрај на...

Прочитај повеќе