Соопштенија за јавност

БЕГ НУДИ БЕСПЛАТНО ПРИКЛУЧУВАЊЕ И НАМАЛУВАЊЕ НА ЦЕНИТЕ НА УСЛУГИТЕ НА МОЈ СЕРВИС

1 јули 2020

Со цел да им овозможиме на што поголем број потрошувачи да ги користат придобивките на системот за централното греење повторно ја започнуваме акцијата за БЕСПЛАТНО ПРИКЛУЧУВАЊЕ за исклучените потрошувачи кои ќе се одлучат да се приклучат на системот за централно греење.

Прочитај повеќе

Добивајте ги сметките за топлинска енергија по електронска пошта

17 јуни 2020

Во интерес на јавното здравје, безбедноста на потрошувачите и вработените, како и справување со заканата од корона вирусот (КОВИД-19), Ве покануваме да ја користите електонската услуга „е-фактура“ со која фактурите за топлинска енергија ќе може да ги добивате по електрон

Прочитај повеќе

Наплатните центри на БЕГ работат со редовно работно време

31 мај 2020

Во согласност со престанок на важност на Одлуката за забрана и посебниот режим на движење на граѓаните на територијата на Република Северна Македонија, од денеска 01.06.2020, наплатните центри на компанијата ќе работат работат со редовно работно време  и тоа од понеделник до

Прочитај повеќе

Завршува грејната сезона 2019/2020

1 мај 2020

Во согласност со регулативата, заврши грејната сезона 2019/2020 за потрошувачите приклучени на системот за централно греење во градот Скопје со кој управува БЕГ. Заради надворешните временски услови, грејната сезона 2019/2020 започна порано од вообичаеното, на 7 октомври 2019 и беше

Прочитај повеќе

Промена на работно време на наплатните центри на БЕГ

23 април 2020

Информираме дека од денес 23.04.2020, наплатните центри на компанијата ќе работат со ново работно време и тоа од понеделник до петок од 8.00 до 17.00 часот а во саботите од 8 до 13 часот. Измената на работното време на наплатните центри e согласно одлуките на Владата на СРМ за ограничув

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа кај ГТЦ

21 април 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа кај Градскиот Трговски Центар во општина Центар, следните објекти се без греење:

 • улица Кеј 13-ти Ноември број 8, 12, 14, 18 и 20
 • булевар 11 Октомври број 1, 2, 3, 7, 9 и 11 (Сити Галери,...

  Прочитај повеќе

Дефект на мрежа кај Зелен пазар

4 април 2020

Поради дефект на мрежа кај Зелен пазар во општина Центар, следните објекти се без греење:

 • улица Даме Груев број 1 (влезови 1, 2, 3 и 4)
 • булевар 11 Октомври број 16, 18, 20, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 42А, 44, 46,...

  Прочитај повеќе

Дефект на вод на булевар Кочо Рацин

2 април 2020

Поради дефект на вод на булевар Кочо Рацин, следните објекти се без греење:

 • булевар Кочо Рацин број 5, 7, 7а и 9
 • улица Тетовска број 28
 • улица Стив Наумов (Ленинградска) број 61а и 63
Во моментов се вр...

Прочитај повеќе

Промена на работно време на наплатните центри на БЕГ

29 март 2020

Во интерес на јавното здравје и справување со заканата од корона вирусот, од денес 30.03.2020, Групацијата БАЛКАН ЕНЕРЏИ ГРУП АД Скопје изврши промена на работното време на наплатните центри, како дополнителна мерки за заштита на потрошувачите и вработените.

Прочитај повеќе