Заради дефект во дистрибутивната мрежа, времен прекин во испораката на топлинска енергија за неколку потрошувачи во општината КарпошДел од потрошувачите во општината Карпош имаат времен прекин на испораката на топлинска енергија заради дефект на дистрибутивна топлинска мрежа на ул. Варшавска. Привремено е прекината испораката на топлинска енергија кај потрошувачите на улиците:

Ул. Прашка број 28, 36, 38 и 42

Ул. Варшавска ББ (Пензиска комисија) како и број 5, 5А, 6А и 10

Ул. Букурешка број 2, 3, 5, 7, 9, 23, 25, 39, 41 и 43

Ул. Париска број 1, 5, 9, 11, 11А, 13 и 48

Ул. Ташкентска број 2Б, 4Б и 8

Бул. Партизански одреди ББ (Институт за социолошко политичко правни истражувања)

Екипите на Дистрибуција со топлина Балкан енерџи се на терен, дефектот ќе биде саниран во текот на ноќта и сите потрошувачи во  утринските часови ќе добијат навремена испорака на топлинска енергија.

За дополнителни информации потрошувачите можат да се обратат во Центарот за грижа на потрошувачи на тел: (02) 3076 200.