Соопштенија за јавност

Заради поголем дефект прекината испораката на топлинска енергија во централното градско подрачје на Скопје и делови од општина Карпош

12 јануари 2017

12.01.2017, Скопје – Поради дефект (губење на вода) во дел од толинската мрежа прекината е испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во централното градско подрачје и делови од општина Карпош. Екипите на Дистрибуција со топлина Балкан Енерџи веќе се на терен и ин

Прочитај повеќе

Воспоставено редовно снабдување со топлинска енергија во населбата Тафталиџе 1

4 јануари 2017

04.01.2017, Скопје – По брза интервенција на екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи, вчера во 17.30 часот, отстранет е дефектот на толинската мрежа на ул. „Варшавска“, што предизвика затворање на магистралниот цевковод Ц2 од Топланата „Запад“ кон населбата „Тафталиџе

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа на ул. Варшавска

3 јануари 2017

Поради дефект на мрежа на ул. Варшавска, затворен е магистралниот вод Ц2 од топлана Запад кон Тафталиџе 1. Објектите на ул. Варшавска, Париска, Хаванска, Виенска, Мексичка и Букурешка се без греење (во квадрантот заграден со улиците Варшавска, Прашка, Партизанска и Париска). Ек

Прочитај повеќе

Дефект на магистралниот толински вод кон населбата Тафталиџе 2

30 декември 2016

30.12.2016, Скопје – Поради дефект на магистралниот топловод А2 од Топлана „Запад“ кон населбата „Тафталиџе 2“, утринава три станбени згради на ул. „Женевска“ бр. 6, 8 и 10 времено не се во можност да добијат топлинска енергија. Исто така, заради обемот и карактерот на дефектот, о

Прочитај повеќе

Снабдување со топлина Балкан енерџи донира опрема за заштеда на енегија во училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“

22 декември 2016

Донацијата е во вредност од 120.000 денари, а во висина на овие средства ќе се набави опремата која ќе овозможи заштеда на енергија 21.12.2016, Скопје – Снабдување со топлина Балкан енерџи донираше средства за набавка на опрема за заштеда на енергија за Државното училиште за рехаб

Прочитај повеќе

БЕГ-Снабдување воведе електронски систем за плаќање на сметките за топлинска енергија

22 ноември 2016

22.11.2016, Скопје – Снабдување со топлина Балкан енерџи воведе нова дополнителна можност за електронско плаќање на сметките, односно фактурите за топлинска енергија. Новата BegEPay платформа на потрошувачите им овозможува на брз и едноставен начин да ги проверат, според име и да

Прочитај повеќе

Воспоставено редовното снабдување со топлинска енергија во центарот на Скопје

31 октомври 2016

31.10.2016, Скопје – Денеска, во раните утрински часови, екипите на БЕГ-Дистрибуција го отстранија големиот дефект на секундарната дистрибутивна топлинска мрежа во близина на Клиниката по хируршки болести „Св. Наум Охридски“ (т.н. стара Градска болница), којшто предизвика пре

Прочитај повеќе

Поради дефект, привремен прекин во снабдувањето со топлина на неколку згради во центарот на Скопје

30 октомври 2016

Поради дефект на секундарната дистрибутивна топлинска мрежа кај објектот на клиниката по хируршки болести „Св. Наум Охридски“ (т.н. стара Градска болница), неколку згради во центарот на Скопје времено не се во можност да добијат толинска енергија. Конкретно, дефектот во м

Прочитај повеќе

Почеток на грејна сезона 2016/2017

4 октомври 2016

Поради падот на температурите од утре, 5. октомври, почнува грејната сезона во системот на топлинска енергија 4.10.2016, Скопје – Од утре, 5-ти октомври (среда), почнува новата грејна сезона за потрошувачите кои се во системот на Снабдување со топлина Балкан енерџи во Скопје. Испо

Прочитај повеќе

Акцијата за бесплатно приклучување кон системот за топлинска енергија продолжува до крајот на месецот

3 октомври 2016

Акцијата за бесплатно приклучување кон системот за топлинска енергија продолжува до крајот на месецот Од Снабдување со толинска енергија Балкан енерџи велат дека на располагање се сите нивни екипи за да им излезат во пресрет на барањата за приклучок 03.10.2016, Скопје – Нај

Прочитај повеќе
Страна 5 од 7« Прва...34567