Соопштенија за јавност

БЕГ формираше современ сервис за внатрешната грејна инсталација, по конкуретни цени и гаранција за секоја интервенција

7 август 2017

Раководејќи се од потребите на потрошувачите за квалитетно и поволно сервисирање на внатрешните грејни инсталации, Снабдување со топлина Балкан Енерџи, во рамки на компанијата формираше Сервис на внатрешна грејна инсталација – МОЈ СЕРВИС. МОЈ СЕРВИС на потрошувачите им

Прочитај повеќе

БЕГ креира база на апликанти за нови работни места

15 јуни 2017

15.06.2017, Скопје – БЕГ (Балкан енерџи груп) почнува со реализација на проектот за креирање база на податоци за евиденција на расположливите стручни кадри од домашниот пазар на труд од различни профили кои ќе бидат евидентирани и селектирани, а ќе бидат земени предвид во иднит

Прочитај повеќе

Ниските температури ја зголемија испораката на топлинска енергија

30 мај 2017

Како резултат на ниските температури во грејната сезона 2016/2017 година до потрошувачите биле испорачани 507.906.124 kwh, а прогнозирани биле  480.235.185 kwh. Исто така, грејната сезона траела и 16 дена подолго од вообичаеното.   30.05.2017, Скопје – Екстремно ниските температури во текот на зи

Прочитај повеќе

Крај на грејната сезона 2016/2017

9 мај 2017

Во согласност со Правилата за снабдување со топлинска енергија, заврши грејната сезона 2016/2017. Во согласност со регулативата, врз основа на временските услови, грејната сезонза 2016/2017 започна порано од вообичаеното, односно на 05.10.2017 и беше продолжена до 24.04.2017. Вообичаено, гр

Прочитај повеќе

Нормализирана испораката на топлинска енергија за неколку потрошувачи во општина Центар

24 април 2017

24.04.2017, Скопје –  Со брза интервенција на екипите на Дистрибуција со топлина Балкан енерџи, испораката на топлинска енергија е нормализирана за потрошувачите на следните улици: „Народен фронт“ број 21 и 23; „Козара“ број 68, „Васил Ѓоргов“ 33 и 33А; „Киро Гавриловски“ број 3;

Прочитај повеќе

Заради дефект во дистрибутивната мрежа прекината испораката на топлинска енергија за неколку потрошувачи во општината Центар

24 април 2017

24.04.2017, Скопје – Заради дефект во секундарната дистрибутивна топлинска мрежа привремено е прекината испораката на топлинска енергија кај потрошувачите на улиците: Народен фронт број 21 и 23 Козара број 68, Васил Ѓоргов 33, 33А и 35 Киро Гавриловски број 3 и 5 Елисие Поповски Марко

Прочитај повеќе

Во пресрет на 22. Април – Светски ден на планетата Земја - Натамошниот развој на системот за централно греење значително ќе придонесе за намалување на загадувањето во Скопје

21 април 2017

21.04.2017, Скопје – Околу 45 000 потрошувачи во Скопје кои активно го користат системот за централно греење на БЕГ се греат на еколошки чист начин и со тоа значително придонесуваат за заштитата на животната средина. Експертите се децидни дека целосното искористување на овој сис

Прочитај повеќе

Реализирана донацијата на Снабдување со топлина Балкан енерџи - Училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ со нова опрема ќе штеди енергија

12 април 2017

Вредноста на донацијата во опрема e над 200.000 денари. Со нејзиното инсталирање се овозможува заштеда на енергија и финасиски средства кои остануваат на располагање на училиштето   12.04.2017, Скопје – Со нови модерни комбинирани бојлери и дополнителна техничка инсталација Држа

Прочитај повеќе

Информација за условите за испорака на топлинска енергија кон крајот на грејната сезона

12 април 2017

Топол дом е наш заеднички интерес, а задоволството на потрошувачите е наш врвен приоритет. Затоа „Снабдување со топлина Балкан енерџи“ е секогаш посветен на обезбедување квалитетно снабдување со топлинска енергија и најквалитетна услуга, согласно со утврдените правила

Прочитај повеќе

Отстранет дефектот во дистрибутивната мрежа во општината Центар

12 април 2017

12.04.2017, Скопје – Екипите на Дистрибуција со топлина Балкан енерџи го санираа дефектот во секундарната дистрибутивна топлинска мрежа што се појави вчера на дел од територијата на општина Центар. Со ова, од попладнето денеска (12.04.2017) се воспоставени услови за нормална испора

Прочитај повеќе
Страна 2 од 712345...Последна »