Грејна сезона 2017/2018

Нормализирана испораката на топлинска енергија, потрошувачите од строгиот центар на градот повторно имаат греење

30 ноември, 2017

Испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во општина Центар, кои во текот на вчерашниот ден останаа без греење поради дефект на топловодната мрежа кај ТЦ Палома Бјанка, е нормализирана. Екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи во текот на вчерашниот

Прочитај повеќе

Поради дефект на топловодна мрежа кај ТЦ Палома Бјанка, прекината испораката на топлинска енергија во објекти во строгиот центар на градот

29 ноември, 2017

Поради дефект на топловодна мрежа кај ТЦ Палома Бјанка без греење од утринава се корисниците на следните објекти: Ул. Македонија бр.11 Ул. Македонија бр.17 Ул. Македонија бр.21 Ул.Македонија бр.17А Ул. Македонија бр.11А Ул. Македонија бр.15 Ул. Даме Груев бр.14 Ул. Даме Груев бр.14А Ул. Д

Прочитај повеќе

Нормализирана испораката на топлинска енергија, потрошувачите од центарот на Скопје повторно имаат греење

17 ноември, 2017

Испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во општината Центар, кои утрово останаа без греење поради дефект на магистралниот вод од дистрибутивната топлинска мрежа, е нормализирана. Екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи иако успеаа да ја нормали

Прочитај повеќе

Поради санација на дефект на магистралниот вод прекината испораката на топлинска енергија во строгиот центар на градот, греењето ќе се стабилизира околу пладне

Поради санација на дефект на магистралниот вод од дистрибутивната топлинска мрежа од топлана Исток што води кон строгиот центар на градот, корисниците во овој реон утрово се без греење. Екипите на Дистрибуција на топлина Балкан Енерџи се на терен и забрзано работата на са

Прочитај повеќе

Сметките за топлинска енергија отсега достапни и во електронска форма

16 ноември, 2017

Снабдување со топлина Балкан енерџи ја воведе услугата „е-фактура“ со која потрошувачите добиваат поголема можност за контрола на добивањето, плаќањето и електронското архивирање на фактурите и истовремено придонесуваат за заштита на животната средина   Снабдување со

Прочитај повеќе

Почеток на регуларниот период од грејната сезона

14 октомври, 2017

Почнувајќи од утре, 15 октомври започнува регуларниот период од годинешнава грејна сезона кога испораката на топлинска енергија до потрошувачите се врши по строго утврдени правила и дијаграми во зависност од атмосферските услови и надворешните температури. Овие правила

Прочитај повеќе

Нормализирана испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во Општина Центар

10 октомври, 2017

Испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во општината Центар е целосно нормализирана откако екипите на Дистрибуција со топлина Балкан енерџи, во доцните ноќни часови, го отстранија дефектот на секундарниот вод од дистрибутивната топлинска мрежа (во близи

Прочитај повеќе

Поради дефект во дистрибутивната мрежа прекината испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во Општината Центар

9 октомври, 2017

Поради дефект на секундарен вод од дистрибутивната топлинска мрежа (во близина на Собранието на РМ) привремено е прекината испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите од централното градско подрачје. Без топлинска енергија се потрошувачите на улиците: Даме Г

Прочитај повеќе

Од утре стартува грејната сезона, граѓаните ќе се разбудат со топли радијатори

6 октомври, 2017

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) даде одобрение за старт на грејната сезона пред вообичаениот почеток на 15 октомври поради падот на температурите   Од утре почнува новата грејна сезона за потрошувачите кои се приклучени на системот на Снабдување со топлинска енер

Прочитај повеќе

Потрошувачите, куќните совети и управителите да проверат дали зградите се подготвени за грејната сезона

30 септември, 2017

За да може грејната сезона насекаде да стартува навремено, потребно е станарите да ги завршат интервенциите кај внатрешната инсталација, да овозможат непречен пристап на службените лица до топлинската станица и да си ги платат сметките за електрична енергија за топлинск

Прочитај повеќе
Страна 1 од 212